Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Michel… apologie à l'Ajax

Πρόκειται για μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Δέκα Ευρωπαϊκούς τίτλους, οι τέσσερις στην κορυφαία διοργάνωση, αυτή των Πρωταθλητών, ποδοσφαιριστές σύμβολα της εποχής τους και σύλλογος που παρουσίασε το total football στον Παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη, Ο Άγιαξ αξίζει σεβασμό. Το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει 3-4 ομάδες σημεία αναφοράς ανά εποχή. Μια απ’ αυτές είναι ο «Αίαντας».  Τα όσα έγιναν στην Άμστερνταμ Αρένα είναι χειρότερα από την παρωδία της Κροατίας, στο ματς της Ντιναμό με τη Λυών. Η αντιμετώπιση του Άγιαξ από τη διαιτησία στο εντός (!) έδρας παιχνίδι του, είναι το μαχαίρι στην πλάτη της αξιοπιστίας του Τσάμπιονς Λιγκ. Η διοργάνωση με τα εκατομμύρια των τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο, με τους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους που γεμίζουν τα γήπεδα με την καρδιά τους να χτυπά δυνατά για τις ομάδες που αγαπούν, δείχνει διάτρητη. Χάνει τη γυαλάδα της. Μυρίζει. Μπορεί η ίδια η UEFA να μην θεωρεί πως υπάρχει κάτι μεμπτό στα δύο παιχνίδια, όμως ο κόσμος δεν είναι χαζός. Εξάλλου η UEFA έκανε λόγω για...ύποπτα πονταρίσματα. Αυτό είναι που την ενδιαφέρει μάλλον. Να μην «φύγουν» τα.. φράγκα σε λάθος μεριά.
Την Τρίτη έγινε πολύς λόγος για το παιχνίδι της Ντόρτμουντ με τη Μαρσέιγ. Κάποιοι μίλησαν για περίεργη ανατροπή, άλλη για απλή αδιαφορία. Κάποιοι άλλοι δε, το πήγαν ακόμη πιο πέρα. Έκαναν λόγω για «ενίσχυση» των Γαλλικών ομάδων καθώς και των Γερμανικών. Αλλά σκέφτηκα, ποιες Γερμανικές, αφού την ομάδα της Βεστφαλίας την «ξάπλωσαν». Αλλά κάπου εκεί μου ήρθε στο μυαλό – που ακόμη δουλεύει – κάτι που κουβεντιάζαμε με τον Γιάννη Καραλή. Την απίθανη εύνοια της διαιτησίας που έχει η Μπάγερν Μονάχου. Με παράδειγμα, καθόλου τυχαίο, αλλά πραγματικό, το πρώτο παιχνίδι του ομίλου μεταξύ Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι στην Αλιάνς Αρένα. Πέναλτι μαρς στο δεύτερο μόλις λεπτό υπέρ της Σίτι, αλλά δεν δίνεται και γκολ οφσάιντ  των Γερμανών που μέτρησε κανονικά. Κλειδωμένο τρίποντο για τους Βαυαρούς και «αβάντζα» για τη συνέχεια του ομίλου. Μετά ήρθε η διατησία με τη Νάπολη, πάλι στην Αλιάνς Αρένα για να δοθεί από νωρίς το εισιτήριο για τους κόκκινους.

Tο χθεσινό «πάρτι» της Λυών με 6(!!) γκολ σε 20 λεπτά… όχι σε ένα ημίχρονο, έρχεται να προστεθεί στα καμώματα της Τρίτης. Μην σας κάνει εντύπωση αν δείτε τα πράγματα έτσι, που ο δρόμος για τον τελικό στρωθεί με ροδοπέταλα για τη Μπάγερν Μονάχου. Επίσης με δύο ομάδες από τη Γαλλία στην φάση των «16», που κανονικά δεν θα ήταν καμία (!) δίνονται περισσότερες πιθανότητες να περάσει μια από τις δύο στους «8» του θεσμού. Μπορεί να υπερβάλω. Μπορεί και όχι. Μπορεί αυτή η «πόρνη» μπάλα, που εύστοχα την είχε χαρακτηρίσει ο Όσιμ, να κάνει τα δικά της. Όπως και να έχει πάντως…
Michelapologie à l'Ajax... ίσως και στον Ολυμπιακό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου