Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΚΡΙΣΕΙΣ....

Μόλις έφτασε στα αυτιά μου η πληροφορία, οτι στο eurogroup γίνονται συσκέψεις επι συσκέψεων με γνώμονα και κεντρικό θέμα συζήτησης φυσικά το ελληνικό πρόβλημα.Οι <<φιλέλληνες>> δανειστές μας βιάζονται να μας δανειοδοτήσουν εκ νέου και τα τελευταία νέα αναφέρουν οτι κλείδωσε η ημερομηνία της 11ης ιουλίου.Προς τι αυτή η βιασύνη??Τελικά μήπως η προσπαθεια τους να μας απομονώσουν και να μας κάνουν οικονομικό πειραματόζωο απέτυχε??Μήπως αναχθηκε το εγχειρημά τους σε πανευρωπαικό νομισματικό ντόμινο δυσάρεστων αποτελεσμάτων?Μας είπαν πως το τεράστιο ελλειμά μας(ψέμα..καθώς ΑΜΕΡΙΚΗ και ΑΓΓΛΙΑ έχουν μεγαλύτερο σε σχέση με το α.ε.π τους) προέρχεται απο τη φοροδιαφυγή και το ογκώδες κράτος καθώς και τις διεφθαρμένες σχέσεις πολιτών και κρατικών λειτουργών.Αναντίρρητα ορθή η μεταρρύθμιση σε αυτο τον τομέα.ΑΝ αυτοι είναι οι λόγοι της εισαγωγής μας στην οικονομική εντατική σε κατασταση μη αναστρέψιμη στο Δ.Ν.Τ τότε η ΙΡΛΑΝΔΙΑ,υπόδειγμα κράτους και παραγωγικής διαδικασίας,γιατι εισήλθε??
ΜΗΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ??ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ????
Στη δυτική πλευρά της Ιρλανδίας, στην τοποθεσία Rossport, από το 2000 περίπου η γνωστή εταιρία Shell προσπάθησε να τοποθετήσει έναν τεράστιο αγωγό υψηλής πίεσης για να μεταφέρει φυσικό αέριο. Η συμφωνία που έχει γίνει με την τότε Ιρλανδική κυβέρνηση ήταν πως όλα τα κέρδη θα πηγαίνουν στη Shell. Κοινώς δεν υπήρχε κανένα όφελος για την ίδια τη χώρα. Το θέμα πήρε διαστάσεις μετά από διαμαρτυρίες, που αρχικά ξεκίνησαν για οικολογικούς λόγους.

Αργότερα το θέμα γενικεύτηκε αλλά χωρίς ωστόσο κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα με συνέπεια η Ιρλανδία να μην ωφεληθεί τίποτα και να είναι οικονομικά σήμερα σε πολύ δυσμενή θέση.
Οι φυσικοί πόροι αποτελούν τη κύρια και ανεξάντλητη πλουτοπαραγωγική πηγή στο πλανήτη. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχουν κατα καιρούς διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών από τις αρχές του 20ου αιώνα. Η πρόσφατη ανακάλυψη των πλουσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοιχτά των ακτών δυτικά της Ιρλανδίας έχει προκαλέσει σύγκρουσεις, με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις να έχουν πάρει διαστάσεις εθνικού θέματος.

Το φυσικό αέριο που υπάρχει στη περιοχή με βάση τα στοιχεία που έδωσε το 2008 το Υπουργείο Επικοινωνιών, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων αποτιμήθηκε σε 8 δις ευρώ. Όσον αφορά το πετρέλαιο υπολογίζεται σε 10 δισεκατομμύρια βαρέλια. Τα πιο πάνω πλουτοπαραγωγικά ευρήματα, αθροιστικά ξεπερνάνε συνολικά τα 420 δις ευρώ.

Και όλα αυτά υπάρχουν στη “λεκάνη” των δυτικών Ιρλανδικών ακτών. Αν κανείς υπολογίσει όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση, και τον ορυκτό πλούτο που βρίσκεται στα ανοιχτά της θάλασσας, τα 420 δις ευρώ μοιάζουν με “νάνο” μπροστά στη πραγματική αποτίμηση.

ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....
Για να κατανοήσει κάποιος καλύτερα το μέγεθος των κοιτασμάτων που υπάρχουν στο Αιγαίο παραθέτουμε στο χάρτη τις ακριβείς περιοχές όπου όχι απλά υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη πετρελαίου αλλά έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες με θετικά απότελέσματα. Mε μια προσεκτική παρατήρηση θα διαπιστώσετε ότι οι "γκρίζες ζώνες" δεν είναι τίποτε άλλο παρά πετρελαιοφόροι ορίζοντες.
1.. Κοίτασμα της θέσης Μπάμπουρας: Περιεκτικότητα 1 με 1.1 δις βαρέλια
1.a. Κοίτασμα «Δομή EAST Θάσου» ανατολικά της Θάσου. Περιεκτικότητα 250.000.000 βαρέλια χαμηλού ειδικού βάρους και 380.000.000 βαρέλια υψηλού ειδικού βάρους. Επίσης 1,5 cm3 φυσικού αερίου. Βάθος μέχρι 4300 πόδια. Εκμετάλλευση NAPC Π Κοινοπραξία βορείου Αιγαίου. Στη ίδια περίπου θέση βρίσκεται το κοίτασμα «Βόρειος Πρίνος, Νέα Πέραμος, Αθως». Περιεκτικότητα 400 εκ.βαρέλια, ποιότητας χαμηλού ειδικού βάρους.
1.b. Κοιτάσματα Επανομής-Σιθωνίας και Θερμαϊκού (80 εκατ. βαρέλια)
2 και 2.a. Πετρελαιοφόρος ορίζοντας Β.Α. Αιγαίου. Στις 3 περιοχές που σημειώνονται έχουν έκδηλώσει ενδιαφέρον αμερικανικές εταιρίες και έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του πατέρα Μπους ο οποίος έχει επισκευτεί 2 φορές την περιοχή αυτή. Και στα 3 κοιτάσματα υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 320.000.000 βαρέλια
3.. Κοίτασμα Ικαρίας Π 120.000.000 βαρέλια
4.. Κοίτασμα με άλλα 70.000.000 βαρέλια
5.. και 6.. Κοιτάσματα Κρήτης που ξεπερνούν το 1 δις βαρέλια. Ένα από αυτά βρίσκεται πολύ κοντά στη ΓΑΥΔΟ
7.. Κοίτασμα Δωδεκανήσου κοντά στο Καστελόριζο. 150.000.000 βαρέλια
8.. Κοίτασμα Κυκλάδες (100 εκατ. βαρέλια)
9.. Κοίτασμα Σκόπελος( 60 εκατ. βαρέλια)
Επίσης Βόρεια και Νότια της Λέσβου υπάρχουν άλλα δύο κοιτάσματα που το 90% του πετρελαιοφόρου ορίζοντα βρίσκεται εντός της Τουρκικής επικράτειας.





ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΕΟΛΥΣΙΩΝ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου