Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κι έξω δέρνονται!!!

Μπροστάρηδες σε πολύ μεγάλης έκτασης επεισόδια ήταν σύμφωνα με Αυστριακά ΜΜΕ 10 οπαδοί του Παναθηναϊκού που ταξίδεψαν στη Βιέννη για να δώσουν το παρών στο ντέρμπι της "αγαπημένης" τους Ραπίντ κόντρα στην Αούστρια Βιέννης. Οι Αυστριακοί δηλώνουν σοκαρισμένοι από την έκταση των επεισοδίων, χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο ντέρμπι ώς "το ντέρμπι της ντροπής" και εκφράζουν φόβους για το μέλλον. Πέρα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού υπήρχαν κι άλλοι... "τουρίστες" χούλιγκανς στο συγκεκριμένο παιχνίδι που είχαν πάει μόνο ως "μισθοφόροι" σε πόλεμο.
Να τι γράφουν οι Αυστριακοί: "Für die Aktion reisten eigens szenebekannte Rowdys aus dem Ausland an. Darunter zehn Griechen der radikalen Fangruppe "GATE 13" von Panathinaikos Athen, acht Italiener von Venezia Mestre und 15 Deutsche aus Nürnberg. "Mit diesen Ultra-Gruppen pflegen die Wiener Fans sehr intensiven Kontakt", so Herbst. Die ausländischen Hooligans waren mit Abos von Rapid-Fans auf die ausverkaufte Westtribüne gekommen."

Στο συγκεκριμένο κομμάτι οι Αυστριακοί γράφουν πως για τα επεισόδια έγινε... εισαγωγή χούλιγκανς. Μεταξύ των οποίων ήταν "10 Έλληνες της ριζοσπαστικής ομάδας οπαδών Θύρα 13 του Παναθηναϊκού" όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. Επίσης ταξίδεψαν "8 Ιταλοί της Venezia Mestre" καθώς και "15 Γερμανοί οπαδοί της Νυρεμβέργης". Επίσης λέει πως ο Herbst δήλωσε ότι "με αυτές τις ομάδες χούλιγκανς οι οπαδοί της Ραπίντ διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και πως για να ταξιδέψουν ως την Βιέννη και να βρεθούν στο West Stand τα έξοδα τα πλήρωσαν οι οπαδοί της Ραπίντ."
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό. Είναι Παγκόσμιο κι έχει να κάνει με την γενικότερη κατάρρευση των κοινωνιών.
Για την ιστορία να πούμε πως το ντου των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο έγινε αφού το ματς ήταν
2-0 υπέρ της Αούστρια. Με απλά λόγια τα χουλιγκάνια της Ραπίντ το είχαν σχεδιάσει από πριν. Αν στο ντέρμπι εντός έδρας δεν κερδίζουμε, το ματς δεν τελειώνει. Αφού θα το χάσουμε που θα το χάσουμε ας το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο. Η Ραπίντ έχανε λοιπόν 2-0 εντός έδρας από τη μισητή για εκείνους Αούστρια και οι... Αυστριακοί μπαχαλάκιδες αποφάσισαν πως πρέπει το πάρτυ να ξεκινήσει.
ΔΕΙΤΕ και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι Αυστριακοί. Στη μια ο "τύπος" με τα πολλά tattoo έχει κι ένα στο στήθος με το τριφύλλι. Πάντως δεν πιστεύω πως ο συγκεκριμένος είναι Έλληνας. Θεωρώ πως είναι απο τους πλέον σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Ραπίντ που απλά έχει κάνει tattoo το σήμα του Παναθηναϊκού λόγο της αδελφοποίησης τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου